Hakkımızda | İnşaat Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hakkımızda

Çağdaş ve uluslararası niteliklerde eğitim vererek mükemmelliğin ölçüsü olan uluslararası düzeye ulaşmak, araştırma yaparak bilgi üretmek, bunları yayınlayıp ülkenin ve insanlığın faydasına sunmak, bölgenin ve ülkenin gelişim sürecinde önderlik rolü üstlenmek, çalışanların ve öğrencilerin memnuniyetini sağlamış, mensubu olmakla gurur duyulan bir bölüm olmaktır.

Modern, ulusal ve uluslararası düzeyde lisans, lisansüstü eğitim vererek insani ve etik değerlere önem veren, öz güvene sahip, teknolojik gelişmeleri izleyebilen, uyabilen ve gelişimine katkı sağlayan grup çalışması yapabilen, inşaat mühendisleri yetiştirerek topluma hizmet eden etkin bir bölüm olmaktır.

Hedeflerimiz;

• Aktif öğrenci katılımı ve öğrenci merkezli öğrenme için proje tabanlı öğretim ve öğrenmeyi kurmak / benimsemek / geliştirmek,
  • Öğrencilerin proje sorumlulukları aracılığıyla yaşam boyu öğrenme becerileri ve yeteneklerini kazanmalarını sağlamak ve eleştirel düşünme inşa etmek,
  • Uygulamadan en iyi uygulamaları ve akademiden en ileri bilgileri geliştirmek için bir endüstri- akademi ağı oluşturmak,
  • Öğretim, araştırma ve girişimcilikteki fakülte faaliyetlerine katkıda bulunmak için doğru beceri ve kalitede akademik ekipler kurmak,
  • En ileri bilgi ve mesleki uygulama ile bilgilendirilen en gelişmiş öğrenme fırsatları sunmaktır.

Bölümümüz

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Bölümümüzün eğitim dili %100 İngilizcedir. Öğrencilerimiz bölümümüzde eğitime başlamadan önce 1 yıllık yabancı dil eğitimi görmektedir. Yabancı dil eğitimlerini başarıyla bitiren öğrencilerimiz bölümümüzde 4 yıl / 8 dönemlik İnşaat Mühendisliği eğitimi almaya hak kazanırlar. Bölümümüz 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında eğitim sistemini güncelleyerek uluslararası nitelikli eğitime geçiş yapmıştır. Yeni eğitim sisteminde 7 dönemlik eğitim sonucunda tüm derslerini başarıyla bitiren öğrencilerimiz 8. dönemde CO-OP uygulamasına tabi tutulmaktadır. CO-OP sisteminde öğrencilerimiz 1 dönem boyunca Üniversitemizle anlaşma içerisinde bulunan firmalarda çalışarak uygulamalı eğitim almakta ve sektörle yakından temas kurmaktadır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile birlikte, Geoteknik, Hidrolik, Mekanik, Ulaştırma ve Yapı Malzemeleri alanlarında yüksek lisans ve doktora programları yürütmektedir. Bölüm öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayan, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin deneysel çalışmalarını yürüttükleri ve aynı zamanda çeşitli araştırma projelerinin yürütüldüğü çalışır durumda Zemin Mekaniği laboratuvarı, Hidrolik laboratuvarı, Yapı Malzemeleri laboratuvarı, Ulaştırma laboratuvarı olmak üzere 4 adet laboratuvar mevcuttur.