Kktc Su Temini Projesi/Teknik Gezi | İnşaat Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

Kktc Su Temini Projesi/Teknik Gezi

Kktc Su Temini Projesi/Teknik Gezi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisleri öğrencilerinden oluşan 45 kişilik öğrenci grubu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tamer Yılmaz’ın katılımıyla Asrın Projesi olarak tanımlanan KKTC Su Temini Projesini incelemek üzere Mersin Taşucu’ndaki şantiyeye teknik gezi düzenlendi.

Projeyi Kalyon İnşaat ve Malezya Orijinli SigurRos firması ortaklığı yürütmektedir. Proje Müdürü Abdullah Erenay proje hakkında sunum yaparak öğrencilere proje hakkında teknik bilgiler verdi.

Daha önce uygulanmamış olan proje denizin 250 m altında askıda kurulacak 80 kilometre uzunluğundaki su hattı için kullanılacak 500 metrelik 160 adet boru kullanılarak gerçekleştirilecektir.

 

Yılda 75 milyon metreküp su taşıması hedeflenen proje sayesinde KKTC’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu belirtti. Proje sunumundan sonra boruların üretildiği fabrika olan Fırat Boru üretim tesisi ve Seka Limanında bulunan tesislerde incelemelerde bulunuldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine yönelik sosyal ve teknik aktiviteler ile dikkat çekiyor.